NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida

TRASTORN ESPECÍFIC DE LLENGUATGE (TEL).
ACTUALITZACIÓ, FAMÍLIA I ESCOLA
16 novembre de 2019
9:00h - 14:00h
Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera
(Universitat de Lleida)
C/ Carrer de Jaume II, 67
25001 Lleida
 

El Trastorn Específic del Llenguatge (TEL), és una alteració que afecta a l’adquisició del llenguatge des dels seus inicis, que es perllonga durant la infància i adolescència, i que pot persistir significativament durant l’edat adulta.

Els infants amb TEL poden manifestar simptomatologia molt diversa i amb diferent intensitat. Tanmateix, poden cursar amb altres trastorns del neurodesenvolupament. Les pròpies característiques del TEL, desafien als diferents professionals (sanitaris, educatius), a la família i al propi nen/a, per aconseguir una detecció i intervenció adequada.

La Unitat Infantil i Juvenil de NEUROLLEIDA organitza la jornada Trastorn Específic de Llenguatge (TEL). Actualització, família i escola amb l’objectiu d’aprofundir en aquest tema i conèixer, de la mà de professionals experts, els avenços en el diagnòstic i les possibilitats en l’abordatge del TEL. 

09:00h – 09:30h Registre i entrega de documentació.

09:30h – 09:45h Inauguració de la jornada.

09:45h – 11:00h Ponència: Definició i característiques del TEL. Últimes investigacions en detecció i diagnòstic. Diagnòstic diferencial amb TEA.

Presenta: Alba Sanchez. Logopeda. Responsable de la Unitat d’Atenció Infantil i Juvenil de Neurolleida (ASPID).

Ponent: Miquel Serra i Raventós. Catedràtic de Psicologia Bàsica de la Universitat de Barcelona. Docent en matèries relacionades amb patologia del llenguatge, comunicació i llenguatge i psicolingüística.

11:00h – 11:30h Pausa – Cafè.

11:30h – 12:30h Ponència: Processament sensorial  i praxis en nens amb TEL: valoració i intervenció. Influències sobre la participació, les relacions socials i l'organització de la conducta.

Presenta: Montse Arana. Psicòloga i Terapeuta Ocupacional. Docent associada a la universitat de Vic. Directora de Centre Aya, Espai Terapèutic per al Desenvolupament Infantil de Lleida.

Ponent: Míriam Palacios. Terapeuta Ocupacional. Directora del Centre Espai Teràpia Ocupacional Infantil de Sant Fruitós de Bages.

 

12:30h – 13:30h Taula rodona: Terapeutes, escola i família. Com ens coordinem? Experiències i propostes d’intervenció.

Modera: Belén Escribano. Logopeda dels serveis de rehabilitació Cap Onze de Setembre (HUSM) de Lleida i Cap Balaguer.

Participants: Miguel Serra, Míriam Palacios i Marta Argilés (Psicòloga i logopeda dels serveis de rehabilitació Cap Onze de Setembre (HUSM) de Lleida, Cap Mollerussa i Cap Borges Blanques).

13:30h Clausura de la jornada.


Descarregar pdf AQUÍ 

DATA LÍMIT INSCRIPCIONS; 13 DE NOVEMBRE. 
PLACES COMPLETES.