NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida

Especialització dins de la psicologia que té com a finalitat avaluar, diagnosticar i tractar els problemes en les funcions cognitives (problemes d’atenció, de memòria, trastorns de llenguatge, dificultats per raonar, etc.), així com els trastorns de conducta i els problemes emocionals que poden aparèixer a conseqüència de malalties neurològiques.

Avaluació:


L’exploració neuropsicològica és un procés dirigit per un professional de la neuropsicologia mitjançant el qual s'examina el funcionament cognitiu, emocional i conductual d'una persona amb l’objectiu de determinar si el funcionament que presenta es situa dins de la normalitat o si s’identifica una alteració en alguna àrea. Accedeix a més informació aquí 

Tractament:


La rehabilitació neuropsicològica es dirigeix a la recuperació i/o compensació de les alteracions que afecten qualsevol domini cognitiu: atenció, memòria, processos perceptiu-motors, funcions executives (planificació, inhibició, memòria de treball, etc.), emoció i conducta.

Assessorament 


Oferim orientació i pautes de maneig a professionals, familiars i al propi pacient sobre els problemes cognitius i els canvis de conducta que poden presentar les persones amb problemes neurològics.


Els principals problemes que abordem són els següents:

 Problemes de memòria.
Dificultats per mantenir i o centrar l’atenció.
Abordatge de l’heminegligència
Alteració en la capacitat del càlcul
Pèrdua de l’agilitat mental
Desorientació
Problemes en la planificació, organització i raonament
Canvis en la conducta: impulsivitat, desinhibició, falta d’iniciativa, agressivitat
Falta de consciència dels propis problemes