NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida

Neurorehabilitació virtual per a pacients de neurolleida en tractament

28/08/2023

Sistema destinat a persones que hagin patit una lesió del sistema nerviós (ictus, traumatisme cranioencefàlic, Parkinson, lesió medul·lar, esclerosi múltiple, etc.)

El programa Rehametrics permet treballar aspectes físics com son la força muscular, la mobilitat articular, l'equilibri estato-dinàmic, la coordinació i el control postural

El servei Neurolleida d’ASPID ha posat en marxa entre pacients que estan en procés de tractament un nou sistema de neurorehabilitació virtual, anomenat Rehametrics, que permet treballar diferents aspectes físics com son la força muscular, la mobilitat articular, l'equilibri estato-dinàmic, la coordinació i el control postural. El sistema és un software d’exercicis de rehabilitació virtual en l’àmbit físic que compta amb múltiples exercicis de rehabilitació dissenyats per recuperar la funcionalitat del pacient a través de la realitat virtual i quantificar l'evolució durant el procés de recuperació.

El programa s’adreça a qualsevol persona que hagi patit una lesió del sistema nerviós o una malaltia que l’afecti (ictus, traumatisme cranioencefàlic, Parkinson, lesió medul·lar, esclerosi múltiple, etc.) i permet regular la dificultat dels exercicis en funció de les capacitats físiques del pacient. A més, el sistema és viable tant en cadira de rodes com dempeus, si cal amb productes de suport com caminadors o crosses.

Els principals avantatges que aporta el programa al pacient neurològic són l’augment de la motivació per seguir el tractament, és a dir, aconsegueix que la rehabilitació esdevingui més atractiva, per la qual cosa és especialment indicat per a pacients que porten molt de temps fent el tractament o que tenen poca motivació per seguir-lo. A més, permet ajustar la dificultat dels exercicis de forma òptima i fer un seguiment objectiu de l'evolució del pacient, i ofereix un reforç positiu durant les sessions.

El sistema no necessita cap comandament i funciona amb un sensor que detecta els moviments del pacient, fet que facilita molt l'ús i la precisió en el desenvolupament de l'activitat. A mes, hi ha l'opció de fer les sessions a la pròpia llar, ja que el professional de Neurolleida da pot programar els exercicis de manera telemàtica i fer-ne seguiment per tal d'ajustar la dificultat segons els resultats obtinguts.

La implantació de Rehametrics complementa altres software de telerehabilitació amb els quals treballa NeuroLleida, com són el Guttmann NeuroPersonalTrainer, de l'Institut Guttmann, i el Neuron Up de telerehabilitació.

Servei de premsa ASPID: tel. 675 82 89 82