NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida

CLOENDA DEL TALLER DE MEMÒRIA DE NEUROLLEIDA A ALCARRÀS

El programa Neuroactiva't ha constat d’una trentena d’activitats, en les quals han participat unes 835 persones.

02/03/2023

L’alcalde del municipi, Jordi Janes, la regidora de Salut i Benestar Social, Ester Ibars, lliuren els diplomes als 17 participants

L’alcalde d'Alcarràs, Jordi Janes, i la regidora de Salut i Benestar Social, Ester Ibars, han lliurat els diplomes acreditatius als 17 participants en el taller de memòria portat a terme per ASPID a la població del Segrià en el marc de Neuroactiva't, programa destinat a fomentar l'envelliment actiu i l'autonomia de les persones grans. L’acte ha comptat també amb la presència d’Òscar Tejedor, gerent d’ASPID. Aquest és el darrer taller del programa, finançat per l'Obra Social “la Caixa i que té com a principal objectiu prevenir l'aparició d’afectacions neurològiques mitjançant treball en l’àmbit cognitiu, per reforçar la memòria, i de treball en l’àmbit de l’activitat física.

El programa Neuroactiva't ha constat d’una trentena d’activitats, en les quals han participat unes 835 persones. Concretament, s’han previst 15 conferències (alguna encara pendent de portar a terme), que han aplegat 660 participants, i 14 tallers (4 de memòria, 4 d’activitat física, 3 de mindfulness i 3 per a persones amb demència), que han comptat amb 175 participants. Les conferències s’han fet a Lleida, Torrelameu, Cubells, Foradada, Mollerussa, Vilanova de la Barca i Vallfogona de Balaguer.

El taller d’Alcarràs, com el celebrat recentment a Alpicat, ha tingut com a principal novetat el fet de combinar 3 components amb incidència en l’estil de vida de les persones i que s’han demostrat científicament que són rellevants per aconseguir efectes beneficiosos sobre el funcionament cognitiu i que tenen un efecte protector sobre la demència, com són les funcions cognitives, l'activitat física i el funcionament social.

El programa Neuroactiva't: Promoció d'envelliment actiu, adreçat al col·lectiu de la gent gran, es porta a terme al Pla d’Urgell, la Noguera, el Segrià i l’Urgell. El projecte, finançat per la Fundació “La Caixa” amb 16.520 euros, s'executa durant el 2022 i el primer trimestre del 2023.

Els objectius específics del projecte son millorar la capacitat cognitiva i la capacitat física, afavorir el benestar emocional i la satisfacció personal, incrementar els coneixements dels participants sobre els estils de vida saludables i potenciar l'activació i vinculació social i les relacions interpersonals.

Neurolleida és el servei d’ASPID nascut l’any 2012 especialitzat en l’atenció a persones amb patologies neurològiques per mitjà de valoracions, tractaments, activitats de prevenció i formació.

Servei de premsa ASPID: tel. 675 82 89 82