NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida

ASPID reforça la unitat infantil de neurolleida

Aquest curs ha posat en marxa nous tallers i des de setembre atén 8 infants més

05/11/2019

La Unitat Infantil i Juvenil de NeuroLleida, departament pertanyent a ASPID, ha posat en marxa aquest curs 2019-2020 un total de 4 tallers nous, alhora que des de setembre atén 8 infants més, que s’afegeixen als 18 que ja han passat per la unitat des de la seva creació, el març de 2018. Els nous tallers se centren en les tècniques d’estudi (per a infants i joves que presenten dificultats en el rendiment acadèmic), les matemàtiques (per a infants que tenen dificultats relacionades amb aquesta matèria), la lectura (per a infants amb dificultats relacionades amb la lectura, com dislèxia) i la comunicació (per a infants que presenten dificultats en les habilitats comunicatives i socials, com trastorn específic del llenguatge, trastorn de l’espectre autista, etc.).    

En la majoria de casos, la Unitat Infantil i Juvenil centra la tasca en infants amb afectació de dislèxia, retards de la parla (dislàlia), Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) i Trastorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDAH), encara que també s’han tractat nens i nenes amb problemes per dificultats en el rendiment acadèmic i per disfonia (un trastorn de la qualitat de la veu que es produeix per malalties de la laringe, concretament a la zona de les cordes vocals).

En el marc d’aquest creixent esforç per abordar les problemàtiques infantils, ASPID ha programat també per al mes de novembre les XXIV Jornades Tècniques, centrades en aquesta edició en el "Trastorn Específic de Llenguatge: Actualització, família i escola".

Cal recordar que la Unitat Infantil i Juvenil de NeuroLleida es va posar en marxa el mes de març de 2018 i ha atès concretament 18 infants des de la citada data a juliol de 2019. En total, l’any passat es van fer 57 sessions (48 de logopèdia infantil i 9 de neuropsicologia infantil) i enguany se n’han fet 137 (76 de logopèdia infantil i 61 de neuropsicologia infantil).

Cal recordar que NeuroLleida, el Servei de Rehabilitació Funcional d’ASPID posat en marxa el 2012, està especialitzat en la valoració, el diagnòstic, el tractament i l’assessorament de qualsevol disfunció física, cognitiva, emocional o de conducta que tinguin les persones adultes i els infants que pateixen alguna patologia d’origen neurològic.