NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida

Finalitza el programa " Gent activa, ment en forma" realitzat a Tàrrega.

02/06/2017

Un total de 14 persones han participat en el taller de memòria "Gent Activa Ment en Forma", promogut per l'Ajuntament de Tàrrega i desenvolupat per ASPID a través del servei NeuroLleida. El programa està adreçat a la població de gent gran i consisteix en explicar als inscrits les claus per saber com funciona la memòria i ensenyar estratègies per exercitar-la correctament.

L’aspecte innovador d’aquest programa és que combina 3 elements que s’han demostrat científicament rellevants per aconseguir efectes beneficiosos sobre el funcionament de la memòria i amb efecte protector sobre la demència. Aquests elements són l’exercici de les funcions cognitives, l’activitat física i la relació social.

Els principals objectius de la iniciativa és millorar les funciones cognitives, prevenir el deteriorament cognitiu associat a l'envelliment, preservar la capacitat funcional i l'autonomia, mantenir el benestar emocional i millorar la qualitat de vida.

Les activitats del programa inclouen un component pràctic i un component psicoeducatiu basats en l’aprenentatge d’estratègies que contribueixen a un ús més efectiu de les capacitats de la memòria i l’adquisició de nous coneixements destinats a afavorir els hàbits de salut que estan relacionats en la millora del funcionament cognitiu i físic.

El programa s’ha desenvolupat des d’octubre de 2016 fins al 30 de maig d’enguany, amb una sessió setmanal d’hora i mitja, i en ell hi han participat un total 14 beneficiaris de la ciutat de Tàrrega.