NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida

El consell comarcal de la noguera i neurolleida, promouen un curs de millora de la memòria a Cubells i Foradada.

11/10/2017

Des de NeuroLleida iniciem el curs de “Millora de la memòria” amb la col·laboració del Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, a Cubells i Foradada, per tal de conèixer com funciona la memòria i aprendre estratègies per enfortir-la. La primera sessió ha tingut lloc avui a la tarda al Teleclub de Foradada i al Local de l’Associació de Dones de Cubells.

El curs “Millora de la memòria” s’ha dissenyat com un programa d’intervenció grupal adreçat a les persones grans interessades en millorar les seves funcions cognitives i conèixer estratègies per prevenir el seu empitjorament amb el pas del temps. L’aspecte innovador d’aquest programa està en la combinació de tres components amb incidència en l’estil de vida i que s’han demostrat científicament rellevants per aconseguir efectes beneficiosos sobre el funcionament cognitiu i amb efecte protector sobre la instauració d’un procés de demència: funcions cognitives, activitat física i funcionament social.


L’innovador programa és realitzarà per primer cop a la comarca de la Noguera, incidint en les estratègies per enfortir-la memòria.El programa s’estructurarà en dos blocs. El primer consisteix en explicar com funciona la memòria i es fa èmfasi en què els participants entenguin perquè es produeixen els oblits i quina relació hi ha amb els canvis que es produeixen en la memòria durant l’envelliment. El segon bloc inclou la part on s’ensenyen i practiquen estratègies per millorar la memòria en cadascuna de les fases del procés de memorització.

A diferència d’altres tallers, “Millora de la memòria” preveu una estructura general dissenyada per incloure sempre components d’informació i psicoeducació que es combinen amb exercicis pràctics. Els components de psicoeducació tenen per objectiu dotar els participants d’eines i coneixements sobre els temes abordats per tal que els serveixin per aplicar els coneixements tractats a la seva realitat quotidiana. Així, es facilita als assistents estratègies per millorar l’atenció i ajudes externes compensatòries i l’adquisició de nous coneixements per millorar els hàbits d’alimentació, la higiene de la son o la cura de la salut.

Uns 30 beneficiaris participaran en les 15 sessions d’una hora que tindran lloc els dilluns i finalitzaran el 29 de gener de 2018. ASPID promou els tallers, juntament amb el Consell Comarcal de la Noguera, i la cessió d’espais dels ajuntaments de Cubells i Foradada, així com el suport econòmic del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.