NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida

Neurolleida ha atès 18 infants des de la seva creació

La majoria són casos de dislèxia, retards de la parla (dislàlia), Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) i Trastorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDAH)

04/09/2019

La Unitat Infantil i Juvenil de NeuroLleida ha atès des de la seva creació un total de 18 nens i nenes, en la seva gran majoria infants amb afectació de dislèxia, retards de la parla (dislàlia), Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) i Trastorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDAH). Igualment, el servei ha abordat casos de nens amb problemes per dificultats en el rendiment acadèmic i per disfonia (un trastorn de la qualitat de la veu que es produeix per malalties de la laringe, concretament a la zona de les cordes vocals).

El servei d’ASPID, que es va posar en marxa el mes de març de 2018, ha atès concretament 9 infants des de la citada data a desembre de l’any passat i 9 més des de gener a juliol de 2019. En total, l’any passat es van fer 57 sessions (48 de logopèdia infantil i 9 de neuropsicologia infantil) i enguany se n’han fet 137 (76 de logopèdia infantil i 61 de neuropsicologia infantil).

Dins d’aquest àmbit, i de cara al curs 2019-2020, ASPID ha programat per al mes de novembre les XXIV Jornades Tècniques, centrades en aquesta edició en el "Trastorn Específic de Llenguatge (TEL): Actualització, família i escola".

Durant el curs 2019/2020 s'impartiran també 4 xerrades per a famílies i escoles, les quals versaran sobre la deglució i la parla, el desenvolupament infantil i l’aprenentatge, el desenvolupament del llenguatge i les habilitats comunicatives i la dislèxia.

Igualment, s’han programat tallers extraescolars per reforçar i estimular aspectes com el llenguatge i les habilitats comunicatives, les capacitats relacionades amb la lectoescriptura, les matemàtiques, la gestió d'emocions o tècniques d'estudi. 

Cal recordar que NeuroLleida, el Servei de Rehabilitació Funcional d’ASPID posat en marxa el 2012, està especialitzat en la valoració, el diagnòstic, el tractament i l’assessorament de qualsevol disfunció física, cognitiva, emocional o de conducta que tinguin les persones adultes i els infants que pateixen alguna patologia d’origen neurològic.

Més informació: https://www.neurolleida.cat/ca/associacio/neurolleida/unitat-datencio-infantil-i-juvenil/t-3161