NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida

Nou curs de millora de la memòria a la Noguera adreçat a 75 persones

El Consell Comarcal de la Noguera i NeuroLleida promouen la iniciativa, dirigida a gent gran interessada a millorar les seves funcions cognitives

05/11/2018

El Consell Comarcal de la Noguera, a través del Pla Local d’Inclusió Social, i NeuroLleida, el servei d’ASPID especialitzat en el tractament i prevenció de les afectacions neurològiques, han engegat aquesta setmana el curs “Millora de la memòria” que es farà a diferents poblacions de la comarca i que està adreçat a les persones grans interessades en millorar les seves funcions cognitives i conèixer estratègies per prevenir el seu empitjorament amb el pas del temps.

Segons els tècnics de NeuroLleida, que treballen en col·laboració amb els Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, el curs beneficiarà unes 75 persones. Inicialment estaven previstes 3 cursos, però l’elevada demanda de places registrada ha portat els organitzadors a plantejar 5 cursos.

El programa “Millora de la memòria i Salut Cerebral” s’ha dissenyat com un programa d’intervenció grupal amb un element innovador, com és el fet que es treballarà sobre 3 components amb incidència en l’estil de vida i que són científicament rellevants per aconseguir una millora del funcionament cognitiu i per prevenir la instauració d’un procés de demència. Aquests components són les funcions cognitives, l’activitat física i el funcionament social.

El programa s’estructurarà en dos blocs. El primer consisteix en explicar com funciona la memòria, incidint en què els participants entenguin perquè es produeixen els oblits i en la relació que hi ha amb els canvis que es produeixen en la memòria durant l’envelliment. El segon bloc inclou la part on s’ensenyen i practiquen estratègies per millorar la memòria en cadascuna de les fases del procés de memorització.

Cal recordar que uns 30 beneficiaris van participar en la primera edició d’aquest programa dut a terme a la Noguera. En aquella edició inicial es van fer 15 sessions d’una hora que van tenir lloc entre octubre de 2017 i gener de 2018 a Cubells i Foradada.