NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida

La diputació de Lleida aporta 30.000€ per sufragar part del nou local d'Aspid

21/03/2017

NeuroLleida podrà atendre més pacients a les noves instal·lacions i oferirà nous programes de millora de la memòria

La Diputació de Lleida destinarà un ajut de 30.000 euros a l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID) per a les obres de reforma i a l’adquisició de mitjans tecnològics per al nou local que a partir del proper mes d’abril acollirà els serveis d’autonomia personal i de neurorehabilitació (NeuroLleida) i els corresponents a programes de participació social. Les noves instal·lacions, de 150 m2, estan situades en el carrer Príncep de Viana 94, a la ciutat de Lleida.

El cost total del projecte és de 67.000 euros, entre l’adequació del local (execució de dependències i WC adaptats, posada a punt de les instal·lacions elèctriques i fontaneria, climatització, fusteria i pintura) i la compra d’equipaments (equips de neurorehabilitació, mobiliari i accessoris). ASPID continua desenvolupant una campanya de captació de fons i ajudes per a cobrir l'equipament necessari per aquest nou centre.

En les noves instal·lacions NeuroLleida podrà ampliar el nombre de persones ateses i continuarà desenvolupant l’oferta actual de programes específics de neurorehabilitació per a persones amb dany cerebral com ictus o traumatismes crànio-encefàlics, o malalties neurodegeneratives com les demències o la malaltia de Parkinson.


Nous programes de millora de la memòria

A més, NeuroLleida incrementarà els serveis actuals amb la posada en marxa de nous programes de millora de la memòria, adreçats a col·lectius específics de persones que presenten queixes de problemes de memòria, a causa de factors psicològics, com l’estat emocional, l’ansietat o la depressió, o problemes derivats d’inadequades estratègies de funcionament. També s’adreçaran a persones amb altres malalties que s’associen amb elevades queixes de problemes de memòria, com són la fibromiàlgia o la fatiga crònica.

Aquests nous programes inclouran el treball sobre els diferents components implicats en aquest problema, com són la pràctica en estratègies de millora de la memòria i l’atenció, i combinarà tècniques de psicoeducació i de solució de problemes. Els cursos, que seran dissenyats i conduïts per una neuropsicòloga especialitzada en aquestes patologies, tindran una durada de 3 mesos i es faran en sessions setmanals.