NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida

El mal del cerebro: Documental molt interessant per ajudar a entendre els trastorns cerebrals

01/09/2016


EL MAL DEL CEREBRO és un documental sobre algunes de les diferents afeccions que pot patir el cervell humà. El documental entrellaça declaracions d'experts amb testimonis de persones que pateixen alguna patologia cerebral, de manera que l'espectador rep la informació teòrica i pot entendre perfectament com aquesta es tradueix en la pràctica. El documental, que està dirigit al públic en general, pretén ser una eina de difusió de les malalties que afecten el cervell.

El documental consta de tres parts:

1. «Cervells reparats»: presenta els últims avenços de la recerca en estimulació cerebral profunda aplicada a la malaltia de Parkinson, així com les neuropròtesi i la bioenginyeria.
2. «A la recerca de la memòria»: relata casos de malalties neurodegeneratives que afecten la memòria i explica, de la mà de neurocientífics, què passa al cervell quan la memòria falla.
3. «Trastorns de la ment»: aborda l'esquizofrènia, la síndrome de Tourette, l'amnèsia per dany cerebral i l'afàsia deguda a ictus.

Antonio Martinez Ron, periodista i divulgador científic, és el director i autor del guió d'aquest documental. El documental va rebre el premi Boehringer 2013 al Periodisme en Medicina.