NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida

Actes solidaris a Lleida per recaptar fons per a la marató de TV3

24/10/2016

El grup de Neurociències clíniques de l’IRBLleida, el Centre Neurorehabilitador M. Martí i Pol, AMILL i ASPID organitzen unes jornades tècniques i lúdiques.

El grup de Neurociències clíniques de l’IRBLleida, el Centre Neurorehabilitador M. Martí i Pol de la Fundació Esclerosi Múltiple de Lleida (FEM), l’Associació de Malalts i Familiars d’Ictus de Lleida (AMILL) i NeuroLleida, el servei de neurorehabilitació de l'Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID), organitzen el programa d’activitats “Lleida amb La Marató de TV3”, que constarà de dos actes solidaris per recaptar fons per a la Fundació La Marató de TV3 i contribuir a la investigació científica de l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. A més, es vol donar a conèixer i conscienciar la societat de la importància de l’obtenció de recursos econòmics per al desenvolupament de la recerca i la innovació i sensibilitzar la població de Lleida respecte a les conseqüències d’aquestes malalties.

El primer acte solidari tindrà lloc el dimecres 26 d’octubre, a partir de les 17 h, a l’Edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida (Sala d’Actes) i consistirà en una jornada tècnica titulada “Els ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques”. En el decurs de la taula rodona professionals experts en la matèria i representants d’entitats i persones afectades donaran a conèixer els darrers avenços sobre la recerca i el tractament dels ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

A l’acte hi intervindran Dr.Francesc Purroy, president de la Societat Catalana de Neurologia i neuròleg de l’Hospital Arnau de Vilanova; Dr. Miguel Castellano, metge rehabilitador del Serveid e Rehabilitació de GSS-Hospital Santa Maria, i Anna Carnés, psicòloga clínica i neuropsicòloga de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida). Altrament, la jornada comptarà amb una taula de testimonis que explicaran l’experiència en la vida amb aquestes lesions.

La plaça Sant Joan de Lleida acollirà el dissabte 17 de desembre, de les 11 a les 14 h, el segon acte, que tindrà un caire eminentment lúdic i de sensibilització. Durant el matí es durà a terme un ampli repertori d’activitats, entre les que hi haurà una màster class de zumba, tallers de sensibilització sobre les conseqüències dels ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, activitats amb bicicletes adaptades, entre d’altres activitats. A més, hi haurà carpes informatives de les associacions i es faran proves mèdiques per conèixer l’estat de salut de les artèries per mitjà del Bus de la Salut.

Tots els beneficis obtinguts en els dos actes solidaris (es demana un donatiu de 5 euros a la sessió tècnica i de 2 euros a la jornada lúdica) aniran adreçats íntegrament a la Fundació La Marató de TV3.

Les entitats promotores

El grup de Neurociències clíniques de l’IRBLleida protagonitza la recerca que es desenvolupa a la Unitat d’ictus de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. Es tracta d’un grup de recerca multidisciplinar on professionals de diferent origen (neuròlegs, biòlegs, psícolegs clínics, radiòlegs, cirurgians vasculars, personal d’infermeria) centren la seva recerca en millorar el diagnòstic i el pronòstic de les persones amb ictus. Aquest grup ha gaudit ja d’una beca de la Fundació de TV3 que li ha permès aprofundir la seva recerca en biomarcadors i models animals d’ictus.

El Centre Neurorehabilitador M. Martí i Pol de la Fundació Esclerosi Múltiple de Lleida (FEM) és el centre de referència sociosanitari de les malalties neurològiques discapacitants i progressives de la regió sanitària de Lleida, així com de persones amb dany cerebral adquirit, com és el cas de l’ictus , les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. L’objectiu principal del centre és fer un tractament neurorehabilitador integral i interdiscipliar per tal d’augmentar la qualitat de vida d’aquestes persones.

L’Associació de Malalts i Familiars d’Ictus de Lleida (AMILL) és una entitat no lucrativa que neix de la necessitat de donar suport, orientar, formar i informar les persones afectades d’ictus, llurs familiars, cuidadors, professionals i societat en general. L’objectiu de l’associació és millorar la qualitat de vida dels afectats.

ASPID és una organització sense ànim de lucre que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat i dependència. NEUROLLEIDA és el servei especialitzat d’ASPID en la VALORACIÓ, TRACTAMENT i PREVENCIÓ de les patologia neurológiques. L’objectiu principal és ajudar el pacient a recuperar i/o compensar les seves capacitats funcionalts alterades i millorar la seva autonomia personal en tots els àmbits de la seva vida.